Gitaar Retraite

Klassiek gitaar retraite

Van 5 t/m 7 juli 2024 organiseert stichting The Hague Guitar Society een gitaarweekend voor enthousiaste klassieke gitaristen op een prachtige locatie in een natuurrijke omgeving op het Drentse platteland. Dit weekend wordt geleid door gitaristen Stefan Gerritsen en Martin van Hees. We trekken ons terug uit de hectiek van de stad en we focussen ons een aantal dagen volledig op de klassieke gitaar.

Wat kan je verwachten:

 • Actieve deelname aan masterclasses, workshops, lezingen en ensemblespel.
 • Een groter inzicht in het bespelen van de klassieke gitaar en muziek in het algemeen.
 • Concert van Stefan Gerritsen en Martin van Hees.
 • Mogelijkheid tot voorspelen.
 • Een weekend vol muziek, activiteiten en ontspanning.

Over het verblijf:

 • Zeer ruime accommodatie in stijl van klassieke Drentse familieboerderij nabij Ruinen.
 • Accommodatie inclusief beddengoed.
 • Gedeelde (Eigen) slaapkamers, gedeelde slaapzolder en de optie om te kamperen op het erf.
 • Volledig verzorgd ontbijt, lunch, diner, snacks, drankjes en drank.
 • Ter ontspanning: tafeltennis, pooltafel, sjoelen, badminton, jeux des boules, cups etc.

Kosten (inclusief al het bovenstaande):

 • Eigen slaapkamer € 499,- per persoon (max. 3 personen)
 • Gedeelde ruime slaapzolder € 399,- per persoon (max. 5 personen)
 • Volledige deelname zonder overnachtingen € 369,- per persoon. Er is de OPTIE om te kamperen op het erf of overnachting elders in de buurt.

Over de docenten:

Stefan Gerritsen is een veelzijdige klassieke gitarist met een repertoire dat zich uitstrekt van oude muziek tot de nieuwste composities. Daarnaast schuwt hij het avontuur niet en initieert hij nieuwe projecten om het repertoire voor de klassieke gitaar uit te breiden. Zijn bijzondere samenwerkingen en passie voor de gitaar brachten hem prijzen en concerten in Nederland en daarbuiten waaronder in de Carnegy Hall in New York! Het bespelen van een 31 toonsgitaar, waarop zowel oude als nieuwe muziek zuiver klinkt, maakt Stefan tot één van de meest innovatieve gitaristen van Nederland. 

“een grandioze gitarist”  De Volkskrant.

Martin van Hees is als artistiek leider van The Hague Guitar Society mede verantwoordelijk voor de organisatie van de Haagse Gitaar serie, festival Gitaar aan de Sluis en de klassieke gitaar retraite. De muziek bracht Martin als solist en ensemblelid naar concertpodia in binnen- en buitenland, op radio en televisie en in opnamestudios. Zowel op het concertpodium als in het leslokaal voelt hij zich thuis. Klassieke én hedendaagse muziek zijn hem niet vreemd na cum laude te zijn afgestudeerd met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan nieuwe muziek. 

“Ik zit ademloos naar Martin te luisteren” NPO RadioKlassiek. 

Geef je op… 
door een mail te sturen naar info@thehagueguitarsociety.nl met als onderwerp ‘Gitaar Retraite’. Het weekend wordt georganiseerd voor enthousiaste klassieke gitaristen van een redelijk tot goed amateur niveau. Om het een en ander te verduidelijken volgt een korte beschrijving, maar als je passie hebt voor de klassieke gitaar, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al geschikt voor deelname. Enige basiskennis van de klassieke gitaar is vereist; denk aan het notenschrift en de vingerzettingen, maar ook de speeltechnieken van linker en rechter hand (simpelweg bindingen en verschillende manieren van aanslag). De namen Sor, Giuliani, Carulli, Carcassi, Tarrega, Barrios zijn je bijvoorbeeld niet vreemd (geen verplichting om deze componisten te kunnen spelen overigens!). Het staat vast dat er door iedere deelnemer veel geleerd wordt en dat er inspiratie opgedaan zal worden. We vragen elke deelnemer een paar stukken voor te bereiden voor dit weekend. De aanmeldingseisen zijn niet streng, maar mocht je twijfelen na het lezen van bovenstaande… Schroom niet om vragen te stellen via de mail.
Hopelijk tot snel bij ons Klassiek Gitaar retraite van 5 t/m 7 juli.

Voor een impressie van voorgaande edities van de klassieke gitaar retraite kunt u kijken op ons Instagram profiel.Hopelijk tot snel bij ons Klassieke Gitaar retraite!