Ode aan de vrouw

Laura-Snowden-poster

Op 14 mei komt superster Stephanie Jones naar Den Haag. Ze heeft op haar jongen leeftijd reeds vier albums uitgebracht, won talloze prijzen in prestigieuze competities en heeft honderdduizenden volgers op al haar sociaal-media kanalen. Haar youtube kanaal is de grootste in de klassieke gitaarwereld met miljoenen views en ze wordt terecht omschreven door Sergio Assad als “a brilliant interpreter with magical sound and the deepest musical expression”.

De jeugd van Stephanie Jones zat vol muziek. Ze begon met piano en speelde later ook viool, altviool, saxofoon en fluit. Maar het was de gitaar met zijn boeiende klankkleuren en geweldige veelzijdigheid die haar vooral aansprak. Al snel werd de gitaar haar eerste échte liefde. Stephanie is gepassioneerd over het delen van haar muziek met anderen en wordt erkend als een innovatieve en diep muzikale artiest.

Ze is momenteel gevestigd in Duitsland en studeert zowel ‘Konzertexamen’ als ‘docentexamen’ aan de Muziekuniversiteit Franz Liszt bij prof. Thomas Müller-Pering. Ze bespeelt een topgitaar uit 2012 van de Australische gitaarbouwer Paul Sheridan.

Tijdens dit concert zal Stephanie werken ten gehore brengen van haar nog-uit-te- brengen album met uitsluitend vrouwelijke componisten. Daarnaast vertolkt ze werken van Australische componisten. Stichting The Hague Guitar Society kijkt uit naar dit concert en nodigt iedereen uit om deel uit te maken van een onvergetelijk concert.

Het concert:

Datum: 14 mei 2023
Tijd: 16:00
Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25. Den Haag

Dit concert wordt georganiseerd door The Hague Guitar Society.

Het tweede concert van de Haagse gitaar serie “Ode aan de vrouw” vindt plaats op 5 maart met geweldige gitarist Gaëlle Solal uit Frankrijk.

De Franse topgitarist Gaëlle Solal is een rasartiest. Als klein meisje wilde ze danseres en muzikant worden… Die droom kwam uit! Ze is professional, kamermusicus, prijswinnaar en solist. Ze heeft passie en liefde voor muziek en ze houdt van de vrijheid die ze daar bij voelt. Zodoende kan Gaëlle naadloos overgaan van serieuze, formele solo-optredens naar komische duetten, van Bach tot The Beatles, van hedendaagse muziek tot barok. De concerten, die ze steevast geeft met een glimlach, zijn kleurrijk, virtuoos, bezield en vol hartstocht. Haar toewijding aan uitvoeren en haar liefde voor het podium is gigantisch. Zo gaf ze haar baan aan de prominente conservatoria van Córdoba en Sevilla op om zich fulltime te wijden aan haar grenzeloze liefde voor het concertpodium. Ze is een toonaangevende speler die onder meer als eerste vrouwelijke gitarist het prestigieuze ‘city of Alessandria’ concours won. Gaëlle maakt zich sterk voor de zichtbaarheid van vrouwen in de gitaarwereld via haar eigen stichting. Momenteel heeft ze zich gevestigd in België en geeft ze les aan het koninklijk conservatorium van Ghent.

Tijdens het concert op 5 maart in de Haagse Gitaarserie ligt de focus op één van de grootste gitaarlanden ter wereld: Brazilië. Muziek van E. Nazareth, A.C. Jobim, H. Villa Lobos en natuurlijk Braziliaans geïnspireerde muziek van Roland Dyens en eigen bewerkingen van Gaëlle Solal van E. Gismonti en Garoto.

Het concert:

Datum: 5 maart 2023
Tijd: 16:00
Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25. Den Haag

Dit concert wordt georganiseerd door The Hague Guitar Society.

De Brits-Franse gitarist en componist Laura Snowden, omschreven als een ‘snaarsensatie’ door BBC Music Magazine, wordt geprezen om haar ‘evenwicht en intensiteit’ (The Guardian) en het spelen met ‘buitengewone diepgang’ (Strings, Classical Music Magazine).

Laura Snowden was één van de weinige gitaristen die studeerde bij grootmeester Julian Bream. Ze speelde vele wereldpremières van nieuwe composities waaronder de laatste commissies van Bream zelf! Laura soleerde bij menig symfonie orkest, werkte mee aan Hollywood-soundtracks, componeerde muziek die werd uitgevoerd in o.a. de Royal Albert Hall, BBC Radio3 en op de nationale radio van Schotland en Hong Kong, treed op bij internationale concertlocaties, is een bevlogen docent voor zowel compositie als gitaar en kreeg op jonge leeftijd een donatie voor een studiebeurs van de Rolling Stones!
Ze is een klassieke gitarist in de breedste zin van het woord. Zo toerde ze met haar folkgroep op uitnodiging van John Williams langs tal van Britse shows en festivals en werd ze beschreven door Classical Guitar Magazine als ‘… verbinding van het verleden, het heden en de toekomst van de gitaar’.

Als musicus van statuur met een grote voetafdruk in de internationale muziekwereld weet Laura Snowden het publiek te beroeren met intiem spel en tegelijkertijd met zo’n uniek palet aan klankkleuren dat zij haar gitaar doet klinken als een waar orkest.

Het concert:

Datum: 30 oktober 2022
Tijd: 16:00
Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25.

Dit concert wordt georganiseerd door The Hague Guitar Society.