Petrit Çeku

Petrit Çeku

We zijn verheugd om ons slotconcert voor seizoen 2021-2022 aan te kondigen! Met trots organiseren we een concert op 12 juni met meester-gitarist Petrit Ceku in de Waalse Kerk in het centrum van Den Haag.

De in Kosovo geboren gitarist Petrit Ceku (1985) heeft een voortreffelijke gevoeligheid en expressiviteit in zijn spel die wereldwijd publiek heeft aangetrokken ontroert. Hij heeft vele recitals over de hele wereld gegeven en was solist met symfonische orkesten zoals Baltimore Symphony, Calgary Philharmonic, Czech Chamber Philharmonic, Daejeon Philharmonic, State Hermitage Orchestra of St. Petersburg, Pannon Philharmonic en Zagreb Philharmonic. Hij werkt regelmatig samen met het beroemde ensemble The Zagreb Soloists en is een van de oprichters van Guitar Trio Elogio, opgericht in 2008. Hij studeerde onder meer bij de grote Manuel Barrueco en won een scala aan prijzen.

Tijdens dit concert neemt Ceku het publiek mee op een muzikale reis door de eeuwen heen. Van de 16 tot de 20 eeuw passeren grote componisten als John Dowland, Dionisio Aguado, Francisco Tárrega en Joaquin Rodrigo de revue. We verheugen ons enorm op dit concert met grootmeester Petrit Ceku.

Het concert:

Datum: 12 juni 2022

Tijd: 16:00

Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25.

Dit concert wordt georganiseerd door The Hague Guitar Society. Wilt u meer van
ons weten? Kijk dan op www.thehagueguitarsociety.nl