Oman Kaminsky

OMAN KAMINSKY

The Hague Guitar Society presenteert met trots de ‘Haagse Gitaar Serie’, hét nieuwe gitaarpodium in het centrum van de stad!

Op 19 mei 2019 zal gitarist Oman Kaminsky, winnaar van 34 prijzen bij internationale concoursen, zijn kunst ten gehore brengen in De Waalse Kerk in Den Haag. Oman heeft een sound en toon projectie die vrijwel ongeëvenaard is. Zijn virtuoze en kleurrijke spel is iets wat u niet mag missen. Tijdens dit concert brengt Oman composities ten gehore van o.a. M.M. Ponce, Leo Brouwer, A. Barrios Mangoré en meer.

Dit ticket is inclusief gratis drankje tijdens de pauze.

Het concert:

Datum: 19 mei 2019

Tijd: 16:00

Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25

Gitarist Oman Kaminsky, afkomstig uit Mexico-Stad, is een van de meest toonaangevende en invloedrijke gitaristen van nu. Kaminsky ontving uit handen van de president van Mexico de “National Youth Award”; een prominente prijs voor jonge talenten in Mexico.

De gitarist heeft meer dan 20 eerste prijzen ontvangen en in totaal 34 prijzen gewonnen bij internationale gitaar-competities. Deze concoursen vonden plaats in onder andere Mexico, Nederland, Italië, Spanje, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Rusland en de VS.

Hij werd uitgenodigd als jury-lid van prestigieuze gitaarcompetities, waaronder “The Society of American Musicians” in Chicago, de nationale gitaarcompetitie in Xalapa, Mexico, en de internationale gitaarcompetitie Norba Caesarina in Spanje.

Kaminsky heeft opgetreden in een aantal van de meest prestigieuze concertzalen zoals; de Carnegie Hall in New York, het Concertgebouw in Amsterdam en het Palacio de Bellas Artes in Mexico-City. Oman Kaminsky was solist bij verschillende orkesten in Mexico en Nederland, waaronder bij de Nederlandse première van het Concerto voor twee gitaren en orkest van Jana Obravska.

Hij heeft zijn bachelordiploma met de hoogste onderscheiding ontvangen in de Superior School of Music van het National Institute of Fine Arts, waar hij studeerde onder de supervisie van Isabelle Villey.

Na zijn studie in Mexico ontving hij zijn Masterdiploma in klassiek-gitaar en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij professor Zoran Dukic en oude muziek bij Ton Koopman. Tijdens zijn studie in Nederland ontving Oman de prestigieuze HSP Huygens-beurs. De Nederlandse overheid geeft deze prijs alleen aan de meest talentvolle studenten. Oman volgde een tweede masteropleiding, dit keer in muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium, dankzij de beurs FONCA-CONACYT.

Momenteel is Oman gitaar professor aan de “Superior School of Music” van de INBA, de “School of Music” van de UNAM en de “Life and Movement School” van het Ollin Yoliztly Cultural Center in Mexico City.