Salzburg Guitar Trio

SALZBURG GUITAR TRIO

We zijn verheugd om het eerste concert van seizoen 2021-2022 aan te kondigen.

Het seizoen opent met het Salzburg Guitar Trio, Katie Lonson (Canada), Stefan Volpp (Duitsland) en Andrew Booth (Engeland) op zondag 14 november in de Waalse Kerk in het centrum van Den Haag.

Het Salzburg Guitar Trio bespeelt het publiek met hun energieke aanwezigheid en diep emotionele uitvoeringen. Het trio heeft opgetreden in heel Europa en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze competitie van de Guitar Foundation of America (GFA).

Het concert:

Datum: 14 november 2021

Tijd: 16:00

Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25, Den Haag

Na het concert worden er drankjes geserveerd (bier/wijn/sap).

Salzburg Guitar Trio bereikt snel internationale erkenning als een van de toonaangevende gitaarensembles van de nieuwe generatie en betrekt zijn publiek met hun energieke aanwezigheid en diep emotionele uitvoeringen. Hun unieke repertoire omvat nieuw gecomponeerde werken voor gitaartrio en transcripties van orkest- en pianowerken.

Salzburg Guitar Trio heeft uitgebreid opgetreden in heel Europa. Recente hoogtepunten zijn onder meer een op televisie optreden tijdens het ‘Garrigues Guitar Festival’, een artistieke residentie in het beroemde modernistische gebouw van Gaudi, ‘La Pedrera’ in Barcelona, een tournee door de noordwestelijke provincies van Spanje en concerten op muziekfestivals zoals de ‘ Costa Dourada Music Festival’, ‘Guitar Festival ‘Ciutat D’Elx”, ‘Valle dei Laghi International Guitar Festival’ en het ‘Stuttgart International Classic Guitar Festival’.

Het trio zal in het seizoen 2022-2023 touren door de VS vanwege het winnen van de eerste prijs bij de gerenormeede Guitar Foundation of America (GFA) ‘International Ensemble Competition. Daarnast, het trio won prijzen op het ‘Ciutat d’Elx Guitar Festival’ in Spanje (1e prijs), de ‘Corelli-Savarez Chamber Music Competition’ in Salzburg (1e prijs) en ‘Valle dei Laghi Guitar Festival’ in Italië (1e prijs). Op ‘Gorizia Guitar Competition’ en ‘Paganini Guitar Festival’, Parma, won het ensemble respectievelijk de tweede en derde prijs.

Het Salzburg Guitar Trio bestaat uit Katie Lonson (Canada), Stefan Volpp (Duitsland) en Andrew Booth (Engeland) die elkaar ontmoetten tijdens hun solo gitaarstudie bij Prof. Laura Young aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg, Oostenrijk.