Carlo Marchione

CARLO MARCHIONE

We zijn verheugd om ons slotconcert voor 2019 aan te kondigen! Met trots organiseren we ons derde concert op 1 december met maestro gitarist Carlo marchione in de Waalse Kerk in het centrum van Den Haag.

De Italiaanse gitarist Carlo Marchione weet het publiek mee te nemen met een unieke intimiteit in zijn spel. Zijn gitaar-arrangementen zijn van ongehoorde schoonheid. Marchione is een ervaren virtuoos, leraar en arrangeur. Hij leeft een leven vol muziek en heeft op vele podia over de hele wereld gespeeld. De gitarist is een internationaal geroemd artiest en won een aantal grote prijzen op internationale concoursen.

Het concert:

Datum: 1 december 2019

Tijd: 16:00

Locatie: Waalse Kerk, Noordeinde 25

Carlo Marchione (Rome, 1964), winnaar van zeven grote prijzen op internationale concoursen, behoort tot een van de belangrijkste klassieke gitaristen. Carlo trad op als solist, met orkesten en kamermuziekensembles. Tegenwoordig is hij professor en geeft hij regelmatig masterclasses aan verschillende Europese conservatoria en is hij regelmatig te gast op festivals in heel Europa en daarbuiten.

Hij is professor aan 5 verschillende academies in Europa waaronder het conservatorium in Maastricht, Lille en op de master afdeling van de Muziekacademie in Turijn. In zijn muzikale leven werkte hij samen met spelers zoals M.Dylla, G.Krivokapic, V.Gorbach, F. Larousse, I.Kulikova, A. Del Sal, Duo Melis, en vele anderen.

Zijn grote liefde voor het onderwijs, lesgeven en professorschap werd bevestigd toen hij in 2017 een van de meest prestigieuze didactische prijzen ontving; de gouden gitaar.

Hij heeft componisten zoals A. Carlevaro, C. Domeniconi, K.Vassiliev en J. Duarte geïnspireerd om nieuwe werken voor hem te schrijven. In zijn durende zoektocht naar nieuwe ideeën voor zijn repertoire, ontdekte hij bijna vergeten composities van oude meesters. Deze juweeltjes komen tot uiting in Carlo’s geniale transcripties. Zijn transcripties van de 12 fantasieën voor viool van Georg Philipp Telemann werde zeer geprezen door de pers.

Carlo is ook een enthousiaste online docent. Voor deze passie richtte hij de ‘Marchione Online Academy’ op, waar hij regelmatig met zeer getalenteerde jonge spelers over de hele wereld werkt. Daarnaast is hij een onvermoeibare uitgever. Op zijn Online Shop verschijnt maandelijks een nieuwe transcriptie. Veel grote spelers zoals V.Kocic (Albeniz-Naxos) of C.Dalia (Scarlatti en Bach’s Ciaccona), hebben Carlo’s arrangementen gebruikt voor hun opnames. Meer informatie vindt u op de website: carlo-marchione.com.